...
Træflis bruges i nyt økologisk materiale

Den finske iværksættervirksomhed Sulapac OY lancerer et alternativ til plastikemballage. Det er et nyt økologisk materiale, som er fremstillet af træflis og nedbrydelige organiske bindemidler.
Sulapacs emballagemateriale er vandtæt og fuldstændigt biologisk nedbrydeligt. I første omgang er materialet udviklet til anvendelse inden for produktion af eksklusiv luksusemballage til kosmetikprodukter.

Bag Sulapac OY står de to finske biokemikere Suvi Haimi og Laura Kyllönen, som har skrevet en afhandling om medicinske biomaterialer. Deres iværksættervirksomhed blev stiftet i februar måned i år. De er startet med støtte fra det finske udviklingscenter for teknologi og innovation, Tekes.

– Til processen med at forvandle innovationen til et kommercielt produkt har vi brugt vores viden og erfaringer om hvilke biomaterialer, der passer til bestemte miljøer, skriver Suvi Haimi i en pressemeddelelse.

Produkter, fremstillet i Sulapac-materialet har plastiklignende egenskaber. Da materialet er vand- og olietæt og helt ugennemtrængeligt for syre, mener de to stiftere, at det er specielt velegnet til kosmetikprodukter som sæbe, creme, salve med mere.

Emballage fremstillet af Sulapac kan produceres i facon og design helt efter kundens ønsker.

– En anden stor fordel er at emballagerne kan produceres i store serier, præcis som konventionel plastikemballage. Det gør produkterne meget konkurrencedygtige, fortæller Suvi Haimi.

Sulapac OY regner med en hurtig vækst, og de forhandler lige nu med et antal forskellige varemærker om indgåelse af forskellige partneraftaler. Entusiasmen og troen på det nye materiale er stor og til opstart har virksomheden fået knap en million euro i kapital.

– Vores store vision er at gøre Sulapac til et førende økologisk emballagemateriale, og vi søger nu partnere, som kan hjælpe os med at nå ud internationale gennem globale varemærker, slutter Suvi Haimi.


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-06-19

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Biomaterialer emballage Emballage udvikling Miljø

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


MEST LÆSTE
FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC