Genbrug af plastikaffald fra strandene er en hurtigt voksende industri

Det er blevet en industri i vækst, at genbruge plastikaffald fra havet og strandene. Virksomheden TerraCycle har skabt stor opmærksomhed, da de for noget siden sammen med Procter & Gamble (P&G) samt franske Suez Environnement SA lancerede en flaske til hårshampoo, som hovedsageligt er fremstillet af plastik, der er indsamlet på europæiske strande.

Nu fortæller TerraCycle, at de vil udvide indsamlingerne, der sker med hjælp af forskellige miljøorganisationer og netværk rundt omkring i verden.

– Indsamlingen og genbruget af plastikaffaldet er nu blevet en langsigtet forretning for TerraCycle og vores samarbejdspartnere, fortæller Brett Stevens.

I TerraCycles første projekt indsamlede de cirka 15 tons plastaffald fra strande i Europa, men forventer de at udvide indsamlingsområderne til også at omfatte Nordamerika og Asien.
 
– Vi forventer at kunne indsamle mellem 500 og 1.000 tons plastikaffald fra stande og kyster i løbet af de kommende 12 måneder. Vi investerer i personale og ressourcer og opbygger virksomheden sammen med vores samarbejdspartnere – det her er ikke bare en døgnflue, lyder det fra Brett Stevens.

Ted Siegler, som er medejer af miljøkonsulentvirksomheden DSM Environmental Services Inc, siger i en kommentar, at man værdsætter så store mængder af plastikaffald fra verdenshavene indsamles hvert år.

– I de fleste udviklingslande findes der helt enkelt ikke muligheder for en effektiv indsamling af plastikaffald. Og uden infrastrukturer til en velfungerende indsamling, så kan problemet ikke løses, siger Ted Siegler, som opfordrer plastikindustrien til selv at udvikle en finansieringsmetode, som på global basis kan betale en korrekt og effektiv indsamling af plastikaffald.


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-03-27

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
emballage Emballage udvikling Miljø Plast/Kunststof Plastaffald Plastemballage Plastindustrien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC