Plastikpaller er bedre for miljøet end træpaller

Returpaller, fremstillet af plast er generelt bedre for miljøet end paller af træ. En ny rapport viser, at en returpalle har 62 procent lavere CO2-udslip end en modsvarende træpalle. Det er Svensk Retursystem, der står bag undersøgelsen.

– Resultatet udfordrer den bestående mening om at råvarer, der kan fornys er et bedre valg for miljøet. Analyserne viser, at paller, som er fremstillet i slidstærkt plastisk, der kan tåle at blive brugt igen og igen, er bedre for miljøet end træpaller, der efter nogle få ganges brug er nedslidte, fortæller Anna Eigh, fra Svenske Retursystem.

Det skyldes først og fremmest, at returpaller har en betydeligt længere levetid. At den repareres og at pallen kan genbruges, når den er udtjent. En returpalle har en beregnet levetid på 15 år. Til sammenligning har en træpalle en holdbarhed på bare et til to år. Returpallen er også meget lettere end træpallen. Den vejer ca. 10 kg mindre, hvilket også betyder mindre forbrug af brændstof, når de skal transporteres.

Analyserne er foretaget af studerende på Linköpings Universitet og er blevet verificeret af RIOS (Research Institute of Sweden).


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-03-27

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Miljø Plast/Kunststof Returemballage

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC