Ståposer fremstillet af bio-råvarer og nanacellulose

Det finske udviklingscenter VTT har udviklet en ny type af ståposer, som er fremstillet 100 procent af organisk bio-råvarer samt nanocellulose.
Poserne har meget fine egenskaber, når det drejer sig om syregennemtrængelighed og modstandskraft mod fede og olieholdige produkter. Ved at anvende forskellige typer af biobaserede belægninger kan man styre barriere- og andre egenskaber i forhold til kundernes ønsker.

VTT har satset på udviklingen af ståposer, da det er den hurtigst voksende emballagetyoe globalt. Markedet for ståposer forventes at vokse med 6,5 procent per år frem til år 2020. VTT mener også, at nanocellulosebaserede film med effektive barrierebelægninger af forskellige biomaterialer er miljøvenlige og har potentiale til at konkurrere med fossilbaserede plastfilm, som fortsat dominerer emballagemarkedet.

– Emballage med effektive barriereegenskaber er en afgørende faktor for at mindske madspild i verden og vores løsning tilbyder et miljøvenligt alternativ til den globale emballageindustri, siger Jari Vartiainen fra VTT.

De nye ståposer fremstilles med hjælp af VTTs patent-ansøgte HefCel-teknologi (High Consistency Enzymatic Fibrillation of Cellulose), somer en billig metode til at producere nanocellulose og somresulterer i ti gange mere nanocellulose end ved andre produktionsteknologier.

Med nanocelluloseproduktion med HefCel-teknologien anvendes industrielle enzymer og en enkel blandingsteknologi til at fibrillere cellulose i nanoskala. Teknologien indeholder en energikrævende proces og den nanocellulose, som produceres, har en konsistens på 15 til 25 procent, men konsistensen med andre produktionsmetoder kun biver omkring 1 til 3 procent.


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-03-21

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Biomasse Biomaterialer emballage Emballage udvikling Emballageteknologi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC