Tomatpuré i portionsanrettede poser

Den højeste udmærkelse på dette års FPA Awards går til enkel idé, som sikkert mange vil tænke om: ”Hvorfor har vi ikke fundet på det?”. Det er firmaet bag brandet Hunt’s Tomato Paste som har udviklet portionsanrettede tomatpuré-poser med et indhold, der svarer til to spiseskefulde. Og hvorfor lige den størrelse? Fordi de har undersøgt, og fundet ud af, at det den hyppigst anvendte portion i opskrifter, hvor der anvendes tomatpuré.
 
Tomatpuré leveres typisk i dåser, der indeholder væsentlig mere end to spiseskefulde. Resultatet er, da vi ikke kan lide at kasserer gode varer, at vi gemmer det og i mange tilfælde alligevel ender med at smide det ud. Derudover kræver dåser i nogle tilfælde værktøj til åbning og oftest også en ske til at få indholdet ud.
 
Med de nye poser fra Conagra kan man åbne posen og klemme indholdet ud med en hånd, mens man rører i gryden, og emballagen fylder ingenting i affaldsbeholderen. Posen er firkanten, men den indvendige del er flaskeformet, således at puréen bliver presset ud gennem i lille hul i foroven og ikke flyder ud i hele bredden når toppen er revet af. Det gør det nemmere at styre, mens man stadig kan få alt indholdet ud uden problemer. Hunt’s Tomato Paste leveres i papæsker med seks poser i hver.
 
Medvirkende til at Conagra får prisen er udover de ovennævnte, at valget af poserne giver en række miljømæssige fordele sammenlignet med dåser:
 
• Fleksible materialer koster det halve at fremstille og producere
 
• Poserne forbedre produkt:emballageforholdet med en faktor 35:1
 
• CO2 emissionen forbedres med op til 93%


SØREN WINSLØW

Editor & Ad Sales Denmark
SØREN WINSLØW
soren@packnews.com

Publiceret: 2017-03-16

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC