Forlæng butikslevetiden på afskårne blomster – uden brug af vand

Med et nyt koncept for indpakning af afskårne blomster har det indiske firma Uflex netop vundet en FPA Award 2017 for deres Flexfresh-film der lover at forlænge butikslevetiden på afskårne blomster med op til 100% – uden brug af vand!
 
– De største fjender af afskårne blomster er kondenseret fugt og ilt, fortæller N. Siva Shankaran, som er vicepræsident for Uflex. Fugten danner grundlag for skimmelsvamp og ilten medvirker til at blomsten modnes for hurtigt. Flexfresh forhindre dannelsen af fugt og reducerer respirationen ved at kontrollere den iltmængde, blomsterne udsættes for.
 
I en traditionel forsyningskæde for afskårne blomster, høstes de, bringes til lager, sorteres og vaskes og gennemgår en kort hydrering. Derefter pakkes de, holdes nedkølet og sendes til detailforretningerne, hvor de igen hydreres ved at blive stillet i vandfyldte spande.
 
Med Flexfresh pakkes blomsterne umiddelbart i micro-porøse plastposer der nedsætter fordampning og iltning. I den pakning kan de opbevares i fem dage uden vand og forblive friske i en vase hos slutkunden i op til syv dage, siges det.
 
Udover den længer holdbarhed, giver det en markant økonomisk og miljømæssig besparelse i forsyningskæden, at man ikke skal bruge så meget vand.
 
– Elimineringen af vandet øger produktets volume-to-weight ratio. Det betyder fx at en lastbil kan medbringe mange flere blomster, og dermed reducere det samlede antal leveringer for den samme kvantitet. Det reducerer CO2-aftrykket og sænker desuden logistikomkostningerne, udtaler N. Siva Shankaran.
 
Flexfresh er fremstillet af en proprietær blanding af biopolymerer, som er biologisk nedbrydelige.
Uflex får deres FPA Award for at innovativ og udvidet brug af fleksibel emballage. 


SØREN WINSLØW

Editor & Ad Sales Denmark
SØREN WINSLØW
soren@packnews.com

Publiceret: 2017-03-15

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC