IKEA investerer i genindvinding af plast

Møbelgiganten IKEA har købt 15% af aktierne i det hollandske plast-genindvindingsfirma Morssinkhof Rymoplast Group. IKEA skriver i en pressemeddelelse, at købet er det første i en større investeringsplan på én milliard euro, hvor IKEA vil satse på langtidsholdbare ressourcer og cirkulær økonomi. Ifølge planen skal IKEA satse på skovbrug, genindvinding, fornybar energi og biomateriale.
 
– Genindvindingsindustrien er særlig vigtig og en uundgåelig del af den cirkulære økonomi, hvor intet affald må opstå, skriver IKEA i pressemeddelelsen.
 
Morssinkhof Rymoplast er en hollandsk familievirksomhed med mere end 50 års erfaring i genindvinding og genbrug. De har flere anlæg i Holland og er specialiserede i genindvinding af forskellige plastkvaliteter som HDPE, LDPE, PET, prolypropen (PP) og polystyren (PS). Plasten som genindvindes og forvandles til granulat på Morssinkhof Rymoplast anlæg, kommer fra både industri- og husholdningsaffald.
 
Morssinkhof Rymoplast har en produktionskapacitet på 200.000 ton om året og forventer en fortsat vækst, ikke mindst takket være IKEAS investering.
 
– En overgang til cirkulær økonomi er meget vigtig, hvis vi fortsat skal kunne imødekomme menneskers behov uden at opbruge jordens ressourcer, siger IKEAs ansvarlige for bæredygtighed Steve Howard.
 
Af pressemeddelelsen fremgår det, at IKEA planlægger at fremskyde overgangen til cirkulær økonomi gennem flere forskellige aktiviteter, som blandt andet inkluderer investeringer og en omfattende genindvinding af det affald, som opstår inden for virksomheden.
 


SØREN WINSLØW

Editor & Ad Sales Denmark
SØREN WINSLØW
soren@packnews.com

Publiceret: 2017-02-10

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC